tirsdag 3. november 2020

Rapport: Norsk klimajournalistikk er hverken alarmistisk eller hysterisk. Det skrives ikke engang spesielt mye om klima.

25 prosent av klimajournalistikken i de utvalgte riks - og regionmediene forteller om negative utviklingstrekk

Som en kvalitativ del av rapporten, har man nærlest en rekke artikler og gjennomgått og kategorisert rundt 1000 artikler om klima. Denne gjennomgangen viser at 25 prosent av klimajournalistikken i de utvalgte riks - og regionmediene forteller om negative utviklingstrekk.
- Dette inkluderer nyheter som forteller om reelle konsekvenser av klimaendringene, om økte utslipp, temperaturøkning og andre negative forhold i kampen for å stoppe klimaendringene.
Med andre ord forteller hver 4. overskrift eller ingress knyttet til klima - om et negativt utviklingstrekk, heter det i rapporten.
"Klimaendringer, klimamål, utslipp og andre forhold knyttet til kampen for å stoppe klimaendringene utgjør 3 prosent av innholdet i norske riks- og regionmedier i 2020."
Til sammenligning utgjør dekningen av Donald Trump 3,6 prosent.

Hadde no bare "klimahysteriet" vært en promille av panikken, hysteriet, skremmescenariene og dommedagsprofetiene til fossil brensel-fanatikerne.
Som denne rapporten viser, hadde ikke tre tiår med "verden går til helvete uten oljen"-grining og gnål, rot i virkeligheten.
"Jeg mener at denne rapporten slår tilbake mot det skremmebildet oljebransjen tegner, og som i stor grad har festet seg hos politikere og befolkning, om at velferdsstaten nærmest vil slutte å eksistere hvis vi ikke fortsetter å lete etter olje og gass, sier leder Silje Lundberg i Naturvernforbundet til E24."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Debunking the Caterpillar meme

  To sum up again, this time with the correct numbers: the ICE will still produce 160,000 * 150 = 24 tons of CO 2 the electric car will prod...